Za vrijeme trajanja manifestacije Okusi Pelješac, posjetitelji će moći doživjeti i okusiti čar lokalne gastronomije, peljeških vina i autohtonih proizvoda ovoga područja, od maslinovog ulja, likera, suvenira, proizvoda od soli, lavande,smilja itd.
 
Uz mirise mora i okuse mediteranske kuhinje na Placi u Stonu ili u  Tvrđavi Kaštio posjetitelji će moći  degustirati raznoliku paletu jela pripremljenih od ribe i morskih plodova, uz najomiljenije zvukove dalmatinske glazbe i veliki izbor vrhunskih peljeških vina prezentiranih od lokalnih vinara.
 
Manifestacija se održava petkom u mjesecima  srpnju i kolovozu, a sve večeri manifestacije biti će tematske, posvećene nekoj od gastronomskih delicija našega kraja - malostonskoj kamenici, dagnjama i mnogim drugim morskim delicijama iz Malostonskog zaljeva.
 
Okusi Pelješac biti će posvećeni stonskim i pelješkim slasticama: stonskim makarulima, priklicama, hrostulama, poprigušama, pandišpanju, rozati, budimu, štrudelima, arancinima, broštulanim mjendelima. Uz slastice idealno se slaže čašica peljeških desertnih vina i prošeka.
 
U manifestaciji Okusi Pelješac sudjelovati će brojne udruge sa ovoga područja: Stonski školjkari, udruge Plavac mali i Pelješac vinsko carstvo, humanitarne udruge , Hrvatski otočni proizvodi, OPG-ovi i mali obrtnici našeg kraja ... 
Detalji
12-07-2024 - 12-07-2024
20:30h - 23:30h
Ston

TZO Janjina
Follow us on