Sreser je malo ribarsko naselje koje se nalazi 3 km od glavne prometnice te isto toliko od mjesta Janjina. Toplo more i atraktiven plaže glavni su aduti Sresera. Posebnost ovog mjesta se krije u činjnici da ima «svoj» mali otočić Gospin škoj koji se nalazi nasuprot centralne plaže u samom mjestu.

Postoji legenda o tom Škoju, koja bi išla nenako ovako... Na tom otoku se nalazila crkva u koju su mještani Sresera išli na misu, ali jednog dana se jedna djevojka utopila na putu do tamo pa su mještani izgradili Crkvu Velike Gospe u samom mjestu i tamo se više nije išlo. Sada nema ostataka te crkve, ali je i dalje moguće doći na otočić pješke, ako ste malo viši, ili još lakše plivajuči. Otočić je jako zanimljiv, te ga se može čitavog pješke obići. Na samom vrhu otočića, na največoj stijeni, je postavljen križ. Do tog vrha se može lako doći, te je zanimljivo mjesto za sunčanje i kao vidikovac.

Okolica Sresera će se posebno dopasti šetačima i svima koji vole stara autentična naselja u kojima stanovništo već vjekovima živi na isti tradicionalni način

Galerija slika

TZO Janjina
Follow us on